Dulcamara

Αναρτήθηκε από Decoration de la Maison

Το συγκρότημα συστάθηκε το 2003, διά χειρός Rufino J. Cantero, ο οποίος αποφάσισε, περιστοιχιζόμενος από φίλους, να ξεκινήσει ένα project πάνω στο melodic metal σε γενικές γραμμές, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες και ξεκάθαρες επιρροές. Στις αρχές, το συγκρότημα αποτελείτο από τους: Ricardo Ortega (κιθάρα), Mauricio Morante (μπάσο) και Roberto Suárez (κρουστά). Οριστική μορφή όμως πήρε το 2005, με την είσοδο του César Arroyo, των NOCTURNIA, στα φωνητικά και του Fernando del Olmo στα πλήκτρα. Σταδιακά το συγκρότημα απέκτησε την απαραίτητη ωριμότητα για την εγγραφή δίσκου κι έτσι, το 2005, ξεκίνησε η πρώτη ηχογράφηση, η οποία όμως, λόγω κωλυμάτων παραγωγής και ηχοληψίας, ήρθε εντέλει στο φως το 2006.

Κατά τους πρώτους μήνες του 2006, οι DULCAMARA παρουσίασαν ένα mini-Cd με τον τίτλο "TERRITORIO COMANCHE", το οποίο ήταν απλά ένα δείγμα του τι μπορούσε να προσφέρει το συγκρότημα, και περιελάμβανε 2 θέματα από το επερχόμενο CD τους, μια επανεκτέλεση και ένα interactive μέρος, με ένα Videoclip, φωτογραφίες και βιογραφικό.

Στα μέσα του 2006 παρουσίασαν το πρώτο Cd τους "DULCAMARA", με 10 θέματα πολυποίκιλων επιρροών που επέτρεψαν στο συγκρότημα να κινηθεί με κάτι περισσότερο από "προθέσεις" στο μουσικό στερέωμα, πράγμα το οποίο φάνηκε και από την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον διαγωνισμό του Onda Polígono εκείνη τη χρονιά.

Dulcamara 2006

César Arroyo – Φωνή
Rufino J. Cantero – Κιθάρα και φωνητικά
Ricardo Ortega – Κιθάρα
Fernando del Olmo – Πλήκτρα και Synthesizer
Mauricio Morante – Μπάσο
Roberto Suárez – Drums

Το 2007 έφερε αλλαγές στη σύνθεση του συγκροτήματος με την αποχώριση των Mauricio και Roberto, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τον Sergio Fraile (μπάσο) και τον Carlos Barba (drums), πράγμα που επέφερε την απαραίτητη σταθερότητα για την έκδοση ενός νέου δίσκου. Και καθώς δούλευαν τα νέα τους θέματα, συνέχιζαν ταυτόχρονα και τις ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, μοιραζόμενοι τη σκηνή με σημαντικά συγκροτήματα, όπως οι: Hamlet, Saratoga, Nocturnia, Stravaganzza, WarCry, με μια εκπληκτική αντίδραση από το κοινό στην δυναμική τους παρουσίαση.

Το Νοέμβρη του 2007 το συγκρότημα αποφάσισε να μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου CD τους, κι αυτή τη φορά υπό άριστες συνθήκες. Από τη μια πλευρά, ο Leo Jiménez (Saratoga, Stravaganzza, Supra), προσφέρθηκε ο ίδιος να κάνει την παραγωγή της νέας δουλειάς, η οποία ηχογραφήθηκε στα Studios Sadman, με τον Santos (Terroristars) ως τεχνικό ήχου. Το mastering ανέλαβε ο Mika Jussila των studio Finnvox (Helsinki, Finlandia). Η συνεργασία όλων αυτών απέφερε ως αποτέλεσμα το "ANATÓMICAMENTE IMPERFECTO", μια έκθεση ωριμότητας και δημιουργικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από ευρωπαϊκό ήχο και brutal φωνητικά, στην Ισπανική γλώσσα. Κι η οποία, επιπλέον, έχει τύχει της συνεργασίας των: Leo Jiménez, Dave Rotten (Avulsed), Berse (Rhesus), Toni και Ruben Herrero (Cuernos de Chivo). Μέχρι τώρα, αυτή η δουλειά έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης του χώρου.

Η σύνθεση του συγκροτήματος κατά την ηχογράφηση του Anatómicamente Imperfecto το 2007 ήταν η ακόλουθη:

César Arroyo – Φωνή
Rufino J. Cantero – Κιθάρα
Ricardo Ortega – Κιθάρα
Fernando del Olmo – Πλήκτρα και Synthesizer
Sergio Fraile – Μπάσο
Carlos Barba – Drums



Το 2008 έφερε μια σημαντική περιοδία, μαζί με τους Stravaganzza, σε ορισμένες από τις κυριότερες Ισπανικές πόλεις και κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως αυτή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Φαντασίας και Τρόμου της Sitges, και την τέταρτη θέση στο διαγωνισμό ανάδειξης Νέων Καλλιτεχνών στην Castilla-La Mancha.

Από τον Ιανουάριο του 2009 τη θέση του Ricardo Ortega στην κιθάρα κατέλαβε ο Rafael del Olmo.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Carmelo Pantoja Duque
Tlf: (0034) 606 85 92 53 / 925 23 10 36
http://www.utopiasmusicales.com/
contratacion@utopiasmusicales.es

Περισσότερες πληροφορίες:
www.myspace.com/dulcamaraband
http://www.dulcamara.es/